Cinema i teatre en l’oferta cultural del cap de setmana a Orpesa

Aquest divendres es projectarà la pel·lícula ‘La Mort de Guillem’ i el dissabte es representarà l’obra ‘L’arrós dels dijous’

Foto Copyright:

Redacción // Orpesa

L’Ajuntament d’Oropesa, a través de la Regidoria de Cultura, ha organitzat un cap de setmana molt especial en el qual el teatre i el cinema tindran un protagonisme destacat. Així ho ha confirmat el regidor encarregat de l’àrea, Gonçal Tamborero, qui ha recordat que «tots els actes compten amb un estricte protocol de seguretat per a garantir la salut dels assistents».

Sense anar més lluny, aquest divendres es projectarà la pel·lícula ‘La Mort de Guillem’ (a les 19.00 hores al saló de plens de l’Ajuntament), una cinta del director Carlos Marqués-Marcet que explica la història de Guillem Agulló, un jove de 18 anys que és assassinat per un grup d’extrema dreta. A més, el públic podrà assistir a una taula rodona en la qual estaran presents el productor del filme, Rafa Molés, i l’actriu Mar Linares.

Tamborero ha ressaltat la ferma aposta d’aquest títol per part de la Regidoria de Cultura a causa de la “vessant històrica i cultural de la pel·lícula, que està basada en fets reals, ja que aquesta marca un abans i un després en els moviments antifeixistes del País Valencià”.

I, el proper dissabte, será el torn del teatre. Així, l’actividad es traslladarà a l’Espai Cultural, on a les 19.00 hores tindrà lloc l’obra ‘L’arrós dels dijous’, un drama poètic-costumista amb un cert aire còmic que relata la tragèdia en la vida quotidiana. Es tracta d’un homenatge a les dones de la guerra i de la postguerra on, sorprenentment, esclata un peculiar humor resultat de l’encontre entre el drama i la quotidianitat.

L’obra té com escenari Onda, concretament la casa de Vicenta y Amparo (Carme Juan i Estela Martínez). Després de 40 anys de dol ininterromput, les dues germanes segueixen esperant l’arribada de la criatura que torne el somriure a una casa maltractada pel destí, una casa on tots els homes moren i les dones hereten el patiment en la sang.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *