El Mercat Mico de Cultura Infantil avança la seua programació artística

L'obra 'Sabates noves' de Tian Gombao, guardonat amb el Premi Max 2020 com a millor espectacle infantil, participarà en aquest nou festival

Redacción // Oropesa

El Mercat Mico de Cultura Infantil d’Orpesa ha donat a conéixer alguns dels artistes que formaran part de la seua primera edició. L’esdeveniment es desenvoluparà els dies 22, 23 i 24 d’octubre i comptarà amb la participació de Tian Gombau-L’Home Dibuixat, Trobadorets, Produccions Scura, La Troupe Malabó, Marcel el Marcià i Méter Mrara.

Cal recordar que el certamen havia de tenir lloc l’última setmana del mes de maig, però la crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a ajornar la seua celebració.

La programació del Mico es desplegarà per diversos punts de la ciutat de la Plana Alta. Tanmateix, bona part dels actes tindran com a seu l’Ajuntament d’Orpesa, un edifici modern, innovador i sostenible.

Durant tres dies, la narrativa, la il·lustració, la música, el teatre i el cinema ocuparan els carrers de la localitat i dinamitzaran la vida cultural i social de la zona. Així, el Mercat convertirà Orpesa i la comarca en pols estratègics del corredor cultural i turístic del Mediterrani i, a més, descentralitzarà l’activitat artística de la Comunitat.

Per a públic familiar

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa comptarà amb propostes totalment consolidades dirigides al públic familiar.

És el cas de la companyia L’Home Dibuixat de Tian Gombau. Amb quasi 30 anys de trajectòria, l’artista de Vinaròs posarà en escena l’obra ‘Sabates noves’, guardonada en els Premis Max de les Arts Escèniques 2020 com a millor espectacle infantil, juvenil o familiar. Es tracta d’una peça de teatre d’objectes, creada pel mateix Gombau i Jordi Palet, on el públic acompanya un xiquet en un viatge iniciàtic on les tradicions es connecten amb els fets universals i la natura.

D’altra banda, el Mico serà testimoni de l’estrena absoluta del nou treball de la banda castellonenca Trobadorets: ‘Paco, com ens fas xalar’. Nascut en 2010, amb quatre discos i desenes d’actuacions per totes les comarques valencianes, el grup ha preparat el seu homenatge a Paco Muñoz, referent de la musica popular i, especialment, de la cançó infantil. D’aquesta manera, el sextet ha recuperat peces clàssiques del repertori per a xiquets del cantant i les ha adaptat al seu estil.

El festival comptarà amb una destacada presència de formacions de les comarques de Castelló. En primer lloc, Produccions Scura portarà l’espectacle ‘Píxels Offline’ de la companyia La Banda del Drac. Es tracta d’una proposta d’animació musical infantil basada en cançons i jocs que té com a element fonamental la participació del públic.

Així mateix, els assistents podran gaudir amb ‘Oníricus’, de La Troupe Malabó, formada per Sergio Chaves i Marisa Ibáñez. En aquest cas, les criatures xalaran amb les aventures que viuran dos mossos després del desnonament del circ en el qual treballaven.

Des de l’Alcora, Miguel Ángel Gimeno, conegut com Méter Mrara (abans, Meter Mano Rara), organitzarà una ‘Xiquijam’ per tal de fomentar la música i, especialment, el blues, entre els assistents.

Finalment, ‘Marcel el Marcià’, el projecte conjunt de Bertomeu i Carles Llinares, cantarà les aventures del Pirata Pataxula en busca de tresors envoltat d’objectes i personatges màgics.

El cartell es completa amb l’actuació de la Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa.

Activitats professionals

El Mercat Mico de Cultura Infantil d’Orpesa és una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orpesa i l’empresa Metrònom, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló. El seu objectiu és reunir agents i artistes de la indústria cultural per a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 13 anys.

A més de la programació artística, el Mico comptarà amb una vessant professional amb conferències, meses de debat, presentacions i cursos. D’aquesta manera, a més de ser la trobada més important d’aquest sector cultural a la Comunitat Valenciana, el Mercat serà una proposta singular a tota l’àrea del Mediterrani peninsular. Les activitats professionals s’anunciaran pròximament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *