La Trobà d’Orpesa ‘resisteix’ en la seua 19ª edició amb un programa d’actes simbòlics

El municipi ret homenatge a aquesta fira d'oficis, tradicions i costums del 30 abril al 2 de maig

Redacción // Oropesa

Els costums i oficis d’antany tornen un any més a Orpesa amb la 19ª edició de la Trobà, encara que ho fan per segon any consecutiu d’una manera molt diferent a la d’edicions anteriors. I és que davant la nova normalitat provocada per la Covid-19, l’organització ha hagut d’adaptar aquesta tradicional fira amb la celebració d’actes simbòlics que serviran per a commemorar els 19 anys d’història d’un esdeveniment que cada any reuneix veïns i visitants vinguts de diferents punts d’Espanya.

L’esdeveniment, organitzat per la Societat Oropesina de Cultura (SOC) en col·laboració amb l’Ajuntament, ha aconseguit consolidar-se com una de les fires d’oficis i costums amb més tradició de la província. I és que a més d’exhibir oficis que en l’actualitat s’han perdut i rebre a artesans de diferents parts d’Espanya i, fins i tot, de països com Nigèria, Itàlia o Suïssa, la Trobà ofereix una àmplia programació per a tots els públics. Exemple d’això són les demostracions, tallers, concursos, recreacions costumistes, exposicions i fins a balls i actuacions musicals en les quals mai falta la participació de les associacions locals L’Embolic, la banda de música i la Escola de Danses d’Orpesa.

Enguany, tal com avança el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, la programació s’adapta a l’escenari que viu la població i aposta per albergar actes simbòlics. El primer d’ells es va celebrar el passat cap de setmana amb el repartiment de 200 balconeras perquè els veïns les lluïsquen als seus balcons sota l’eslògan ‘La Trobà tornarà’.

Així mateix, tots aquells que vulguen reviure les anteriors edicions d’aquesta tradicional fira tindran l’oportunitat de fer-ho aquesta setmana a través d’una exposició que estarà instal·lada durant les tres jornades als carrers en els quals s’emplaça l’esdeveniment. “Una manera que veïns i visitants puguen xopar-se dels nostres costums valencians i la nostra cultura”, ressalta Juan Carlos Aparici, president de la SOC. En total, es col·locaran huit panells en diferents carrers amb fotografies i informació de la Trobà.

I la música també serà protagonista d’aquesta atípica edició. La colla de dolçainers i tabaleters L’Embolic, al costat de la Escola de Danses d’Orpesa, celebraran algunes cercaviles durant aquest cap de setmana. Uns actes que podran seguir-se des dels balcons i finestres i visionar-se, posteriorment, a través de la televisió local i les xarxes socials.

“Lamentem haver de celebrar d’una manera simbòlica, per segon any consecutiu, la 19ª edició de nostra Trobà, un esdeveniment que uneix als oropesins i oropesines i els recorda les seues arrels; no obstant això, és moment de ser responsables i vetlar per la salut de tots”, recalca l’edil encarregat de l’àrea. Amb tot, Tamborero desitja “poder celebrar el 20é aniversari d’aquesta fira d’oficis i tradicions l’any vinent”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *