Orpesa Poètica visibilitza l’art urbà amb concerts, tallers i conferències

L'esdeveniment, que se celebrarà del 18 al 29 de maig, està dirigit als més joves i omplirà la localitat de literatura, poesia i hip hop

Redacción // Oropesa

L’art urbà torna a instal·lar-se del 18 al 29 de maig a Orpesa. I és que l’Ajuntament, a través de les regidories de Cultura i Joventut, ha preparat el festival Orpesa Poètica, una cita cultural dirigida als més joves del municipi que omplirà la localitat de literatura, art urbà, poesia i hip-hop. Es tracta d’un esdeveniment que estava previst per al mes de març del 2020 però, a causa de la pandèmia, va haver de ser posposat i ara per fi veu la llum.

Un dels plats ‘estrela’ serà el concert de Miss Raisa, una rapera establida a Barcelona que es distingeix de l’actual escena hip-hop i les cançons de la qual estan causant una gran revolució dins del panorama musical pels missatges de les seues lletres. Així mateix, els creadors locals Causa Justa i Adrián Samaniego seran protagonistes de la jornada del 28 de maig amb la seua sessió de micro obert i una conferència que girarà entorn del rap; i el 29 tindrà lloc una conferència a càrrec del MC saragossà Mohamed Sharif, qui ha publicat sis discos en solitari.

A més, la vesprada del dia 22 estarà centrada en la música en valencià i en ella participaran dos artistes de la terra. D’una banda, la burrianense Aina Palmer, que sorprendrà el públic amb cançons hip-hop i electro-pop en les quals connecta estats d’ànim i situacions del context de pandèmia que vivim amb reflexions filosòfiques. Els castellonencs Blackfang posaran la guinda a la jornada amb la presentació del seu segon disc ‘A foc lent’, guardonat amb els Premis Ovidi Montollor 2020, un treball en el qual fusionen el hip-hop amb el jazz i el funk.

Tallers creatius

Els més joves tindran l’oportunitat de participar en tallers d’intervenció artística de street art els dies 18, 20 i 21 de maig; una activitat que es realitzarà al carrer de l’Ajuntament i que servirà per a crear obres que seran exposades en diferents punts de la localitat. I el 24 i 29 de maig, l’Espai Cultural acollirà un taller d’escriptura de rap de la mà d’Alfons Malparlat, en el qual el raper castellonenc realitzarà una introducció a la rima i que comptarà amb demostracions, consells d’escriptura i trucs de poesia.

El regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, revela que es tracta “d’un esdeveniment únic, que no se celebra en quasi cap localitat d’Espanya” i espera que “tinga molt bon acolliment, ja que a Orpesa hi ha molts joves que dediquen el seu temps a escriure de manera creativa, sobretot en forma de rap o hip hop”.

Per part seua, la regidora de Joventut, Jennifer Casañ, ha aprofitat per a “animar als més joves d’Orpesa a participar en les activitats i tallers que es desenvoluparan durant aquest mes de maig” en un esdeveniment “que hem creat amb l’objectiu de fomentar la lectura a través de diferents expressions de l’art urbà”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *